A szentegyházi Gyermekfilharmónia nagyváradi karácsonyi koncertje

0
696

A 2022-es esztendő egyik legsikeresebb nagyváradi koncertjének nevezte az erdon.ro a méltán világhírű és népszerű szentegyházi Gyermekfilharmónia fellépését a váradolaszi Barátok templomában. A vendégeket Szabó Ervin plébános köszöntötte.

Ritkán fordul elő, hogy ennyien gyűljenek össze a Barátok templomában. Az idén megalapításának 40. évfordulóját ünnepli a szentegyházi kórus és zenekar, téli turnéjának hetedik állomásaként érkeztek a tehetséges gyermekek felkészítőjük, Haáz Sándor zenetanár vezetésével a Körös-parti városba. Igényesen összeállított repertoárjukban eredeti népdalok, népdalfeldolgozások, történelmi énekek, indulók szerepeltek, műsoruk gerincét közismert karácsonyi énekek képezték. A hagyományaiknak megfelelően a kórusművek egy részét eredeti nyelven énekelték, ezen a koncerten románul, franciául és angolul.

Családias hangulat teremtődött, amikor a fények kialudtak, és gyertyafényben csendültek fel a karácsonyi dalok. A felejthetetlen és csodálatos élményért állva tapsolva mondott köszönetet a lelkes közönség. Sokan könnyes szemmel gratuláltak Haáz Sándorhoznak, a kórus vezetőjének.

Kép és szöveg: Ciucur Losonczi Antonius