Koncertsorozattal tisztelegnek a 75 éves Orbán György zeneszerző előtt

0
830

A Romániai Magyar Zenetársaság ünnepi koncertsorozatot szervez Orbán György zeneszerző 75 éves születésnapja alkalmából. A nemzetközileg elismert, nagy népszerűségnek örvendő marosvásárhelyi születésű Orbán György azon kortárs zeneszerzők közé tartozik, akiknek a műveit igazi öröm és élmény hallgatni. Nem kevesebb öröm ezeket énekelni, hangszeren játszani és nem utolsósorban vezényelni.

Tevékenységi köréhez híven a Romániai Magyar Zenetársaság a magyar zenekultúra ezen kimagasló személyiségére hívja fel a figyelmet erdélyi hangversenyek, illetve a december elején sorra kerülő díszpolgári cím átadása alkalmával a zeneszerző szülővárosában, Marosvásárhelyen.

A rendezvénysorozatban részt vevő művészeti intézmények és együttesek az erdélyi magyar zenekultúra jeles képviselője, Orbán György háromnegyed évszázadnyi világtapasztalása és gazdag életműve előtt tisztelegnek. Közreműködő szakmai partnerek: Marosvásárhelyi Állami Filharmónia, Nagyváradi Állami Filharmónia, Székelyföldi Filharmónia, Lux Aurumque Kamarakórus, Visszhang kórus, UniCante Egyetemi kórus, Szent Cecília kórus és zenekar. Támogatók: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Maros Megye Tanácsa.

Jankó Zsolt, a Romániai Magyar Zenetársaság elnöke

Potyó István és Demény Balázs, a Romániai Magyar Zenetársaság alelnökei

Tervezett program:        

November 3. (csütörtök), 19.00 – Vokál-szimfonikus hangverseny: Marosvásárhely, Állami Filharmónia;

November 17. (csütörtök), 19.00 – Vokál-szimfonikus hangverseny: Nagyvárad, Állami Filharmónia;

November 22. (kedd), 19.00 – Vokál-szimfonikus hangverseny: Kolozsvár, Szent Mihály-templom;

December 9. (péntek), 11.00 – Díszpolgári ceremónia: Marosvásárhely, Kultúrpalota;

December 11. (vasárnap), 18.00 – Vokál-szimfonikus hangverseny: Zetelaka, római katolikus plébániatemplom.