A Gyulafehérvári Caritásért zarándokol

0
540

Bár fizikailag nem tud jelen lenni az idei Fuss Neki-n, vasárnap mégis a karitászért zarándokol. A Berlinben élő Simon Mátyás, aki július 18-a óta zarándokol, 3750 kilométert kerékpárral tett meg Berlin és Muxia között, két hete pedig „caminózik” Spanyolországban, és még körülbelül két hétig úton lesz. Mátyás felajánlotta, hogy az október 9-i El Camino-napját a Gyulafehérvári Caritásra gondolva teszi meg, értük ajánlja fel.

„Évről évre visszatérek Spanyolországba hogy végig járhassam valamelyik Szent Jakab-utat, és nincs ez másként idén sem. Minden évben más az útvonal és a táv, ezúttal Alicante városból indultam és az irány természetesen Santiago de Compostela. Ez már a tizedik alkalom, hogy nekivágok a nagy útnak, de biztos vagyok benne hogy nem az utolsó. Számomra az El Camino a kihívást, az örömöt és a siker megélését jelenti” – vallja Simon Mátyás. Hozzáteszi: kihívás ez számára, mert rendkívül embert próbáló egy hosszabb út megtétele, ugyanakkor örömet ad az elindulás lehetősége, a megérkezés, a haladás, egy pohár hideg víz egy tikkasztó napon, az árnyék, ami a nap forró sugaraitól megvéd, a felszakadozó felhők, amik az eső végét jelentik, a frissen hullott hó ropogása a bakancsa alatt, vagy amikor egy hosszú nehéz menet után sikerült felérnie a hegytetőre és rácsodálkozhataz elé terülő csodálatos tájra.

„A siker pedig az, hogy végig járhattam egy utat. A cél tehát nem Santiago de Compostela, hanem az út maga. Az út örömét szeretném megosztani mindazokkal, akik október 9-én valamilyen módon részt vesznek  ezen a jótékonysági eseményen” – fogalmazott a zarándok.

A Caritas Fuss Neki projektjéről korábban ITT írtunk, és amennyiben támogatni szeretné valamelyik bejelentkezett nagykövetüket, IDE kattintva megteheti.