Fuss Neki: a gondozó lelkét is gondozzák

1
598
Illusztráció: Pixabay

Új programot indított a Gyulafehérvári Caritas: ezúttal igyekeznek feltöltődést kínálni sajátos nevelési igényű gyerekeket és fiatalokat nevelő szülőknek. Ezek a családok több társadalmi kihívással találkoznak nap mint nap, így fontosnak tartják, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák őket. A programok alatt lehetőség lesz minden anyukának és apukának töltődni lelkileg, testileg egyaránt.

A Caritas Szent Anna Nappali Foglalkoztató Központjában hetente átlagosan 80 gyerek vesz igénybe különböző szolgáltatást. A szervezők az évek során úgy tapasztalták, hogy a legeredményesebb változást úgy tudjuk elérni a gyerek életében, ha a szülőkkel szoros partnerségben dolgoznak. Ahhoz, hogy látványos fejlődést érjenek el fontos, hogy a szülőket is aktívan bevonják a folyamatba, társai és segítői legyenek egymásnak. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a szülők jól legyenek úgy lelkileg, mint testileg. Hiszen, ha valaki nem érzi jól magát a „bőrében”, akkor nem tud maximálisan adni, támogatni, szeretni.

„A Fuss Neki akcióval lehetőséget szeretnénk biztosítani a szülőknek a feltöltődésre, a kikapcsolódásra, az ismerkedésre, a beszélgetésekre és a tapasztalatcserére. Fontos, hogy nemcsak az édesanyák, hanem az édesapák is találkozzanak. Hiszen tudjuk, hogy az édesapák aktív jelenléte a családban nagy horderővel bír. A több alkalmat magába foglaló sorozat alatt, lehetőség lesz úgy lelkileg töltődni, mint testileg megpihenni. Különböző, szülőket érintő témákban előadásokat, illetve stresszoldó tevékenységeket kínálunk fel. Ezen alkalmakra pedig a témához értő szakembereket hívunk meg. A programsorozatot egy közös családi kirándulással zárjuk” – írják a szervezők. Mindezek kivitelezéséhez a bejött támogatást a szakemberek honoráriumára, belépőkre illetve a programok alatt szükséges eszközökre/fogyóanyagokra költik. „Hisszük, hogy nem vagyunk közönbösek egymás iránt, inkább segítői, támogatói és barátai egymásnak” – ezzel a felhívással köszönik meg a szervezők az eddigi támogatást és motiválnak arra, hogy aki tud, álljon a projekt mellé.

Forrás: Gyulafehérvári Caritas

1 HOZZÁSZÓLÁS