Szentség és színjátszás: továbbképzés pedagógusok részére

0
724

Az Országos Magyar Továbbképző Központ és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Kara és a nagyváradi Franz Kett Pedagógia Intézet partnerség keretében továbbképzést hirdet Nagyváradon, a vallásos témájú színjátszás és rendezés iránt érdeklődő hitoktatók és pedagógusok részére, Dió Zoltán magyarországi rendező vezetésével.

A képzés tartalmait gyakorlati alkalmazás, azaz egy vallásos témájú történet közös képzési tevékenységként történő rendezése, színpadra alkalmazása révén sajátítják el a résztvevők.

A képzés célja:

• Egy kiválasztott bibliai történet színházi feldolgozása során a résztvevők ismerjék meg a szakrális színház fogalmát, célját, gyökereit.

• Szerezzenek ismereteket, konkrét tapasztalatot a színházi tér szerkezetéről, típusairól, tudatosan használják ki a tér különböző tulajdonságaiban rejlő lehetőségeket.

• Ismerjék meg egy azokat a lépéseket, amelyek a történet kiválasztásától a dramaturgia különböző eszközeinek tudatos használatán keresztül az előadás végleges megszervezéséig tartanak.

Helyszín: Szent László Római Katolikus Líceum, Szent Norbert hittanterem, Nagyvárad, Partenie Cosma u. 3-5. sz.

Időpont: 2022. október 27 – 29. (csütörtök-szombat)

Időkeret:2022. október 27., csütörtök, 9.00-19.00 óra. 2022. október 28., péntek, 9.00-19.00 óra. 2022. október 29., szombat, 9.00-19.00 óra

A részletes programot a későbbiekben közöljük.

Képző: Dió Zoltán rendező (Magyarország)

A rendelkezésre álló helyek száma: 20

A képzés díjköteles. Részvételi díj: 200 RON MOST KEDVEZMÉNNYEL 150 RON

A regisztráció online jelentkezési lap kitöltésével történik. Jelentkezés: https://forms.gle/cawvC4JaxfLvinxH6

Jelentkezési határidő: 2022. október 3., hétfő reggel 8 óra. A részletes programot a későbbiekben közölik.

A résztvevőknek szálláslehetőséget ajánlanak a Szacsvay Imre Általános Iskola bentlakásában. Cím: Nagyvárad, Tudor Vladimirescu u. 42 sz. Szállás ára: 30 RON /személy/éjszaka. A kifizetésekkel kapcsolatos adatokat és számlaszámokat a jelentkezőkkel a jelentkezési határidő lejárta után e-mailben közöljük.

További információk: Nemes István, centru.formare.maghiara@gmail.com Az Országos Magyar Továbbképző Központ fenntartja magának a programváltoztatás jogát.

SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!


Szentség és színjátszás… egy kis ízelítő