Ferenc pápa imádkozik a Fiona hurrikán dominikai és Puerto Rico-i áldozataiért

0
418
A Fiona hurrikán pusztítása a Karib-tengeren. Fotó: Vatican News

A Dominikai Köztársaságban és Puerto Ricóban kialakult árvizek nagy károkat okoztak annak következtében, hogy szeptember 21-én hatalmas szelek söpörtek át a Karib-tengeren, és négyes erősségű viharrá változva a Bermuda-szigetcsoport felé tartottak. Ferenc pápa táviratban fejezte ki együttérzését a természeti csapástól sújtott lakossággal. A helyi hatóságok három halálesetről és több ezer kitelepítettről számolnak be a Vatican News tegnapi híradása szerint.

Ferenc pápát fájdalommal töltik el az idény első, már 210 km/h-t meghaladó széllel sújtó Fiona hurrikán által okozott károk és áldozatok Santo Domingóban és Puerto Ricóban. Két táviratot küldött Pietro Parolin bíboros államtitkár kézjegyével ellátva a helyi egyházaknak. Mindkét ország közösségeit Szűz Mária szerető kezébe ajánlotta.

Freddy Antonio de Jesus Breton Martinez, Santiago de Los Caballeros érsekéhez és a dominikai püspöki konferencia elnökéhez fordulva a pápa megáldja a Karib-tengeri Köztársaság összes lakóját. Azért imádkozik, hogy az Úr járjon közbe és nyújtson vigaszt „a szeretett dominikai embereknek”, akik szenvednek. A pápa arra kéri az egész keresztény közösséget és a jóakaratú embereket, hogy a szolidaritás és a testvéri közelség még nagyobb erőfeszítéseivel forduljanak azok felé, akik ennek a csapásnak az áldozatai, amelyet az Altagraciai Szűzanya szerető és anyai kezébe ajánl.

A pápa a Puerto Rico-i püspöki konferencia elnökének, Ruben Antonio Gonzalez Medina, Ponce püspökének küldött táviratában lelki közelségét és imáját fejezte ki „a szeretett Puerto Rico-i népnek”, akik az elvesztett emberéleteket gyászolják és komoly anyagi károkat szenvedtek a Fiona hurrikán miatt. Az országban vészhelyzet alakult ki, a földcsuszamlások miatt fák dőltek ki, villanyvezetékek szakadtak le, emellett számos infrastruktúra összeomlott. A szakértők az árvíz következményei miatti katasztrófáról beszélnek. A szerencsétlenségek miatt Ferenc pápa az irgalmas Atyához imádkozik, hogy adjon vigaszt nekik. A pápa táviratát áldásával zárja és az Isteni Gondviselés Szűzanyja kezébe ajánlja a Puerto Rico-i népet.

Forrás: Gabriella Ceraso/Somogyi Viktória/Vatican News