Új stúdióban a Mária Rádió Sepsiszentgyörgyön

0
1125

Megújult a Mária Rádió stúdiója Sepsiszentgyörgyön, a Szent József-plébániára költözött, az új stúdiótermet Karácson Tibor műsorigazgató áldotta meg, miután ünnepi szentmisét mutattak be a fájdalmas Szűzanya napján a sepsiszentgyörgyi Szent József-templomban.

Márkus András szentszéki tanácsos, Takács Dezső plébános, Karácson Tibor, a Mária Rádió műsorigazgatója és Antal Zoltán László segédlelkész misézett és adott hálát a megújult stúdiójáért.

Márkus András ünnepi homíliájában két képet villantott fel a Boldogságos Szűzanya életéből: az egyik az angyali üdvözlet momentuma, amikor biztos nem lehetett könnyű kimondani: Uram, legyen a te igéd szerint. Sepsiszentgyörgyön újabb kezdetet jelent az új helyszín a stúdió életében, önkéntelenül is megfogalmazódik a gondolat: hogyan tovább? Ez kihívást jelent a rádió munkatársainak, a vezetőségnek: hogyan állnak az emberek elé, mit tudnak mondani a 21. század emberének?

Karácson Tibor műsor­igazgató arról beszélt, hogy misszió és küldetés Isten üzenetét közelebb hozni az emberek szívéhez, hirdetni a megtérést és az újjászületést. Ez úgy történhet meg, hogy itt is újjászületett egy stúdió. Hálát adott a jó Istennek, megköszönte Ilyés Zsolt plébánosnak, hogy befogadta és együtt ünnepelhetnek a Mária Rádióval, amelynek sepsiszentgyörgyi munkatársa Görgényi Tünde, aki áldozatot nem ismerve mindent megtett a szép ünnepségért.

Az erdélyi Mária Rádió igazgatótanácsának tagja, Bajcsi Tibor Szatmári Ferenc elnök szavait tolmácsolta, aki szintén nagyon hálás, hogy létrejött a stúdió. Hálás azokért a műsorokért is, amelyek ebben a stúdióban létre fognak jönni, hogy a Mária Rádió Isten eszköze tudjon lenni a zűrzavaros világban, hogy világosan lássák egyre többen az igazságot, hogy el ne tévedjenek, igazi Krisztus-követők legyenek – mondta.

J. Zs.