Idén is gyűjtést szerveznek a Szentírás vasárnapján

0
902
A könyvek könyve. A KMB alapítójának, Nagy Józsefnek az ajándéka. Fotó: Szász István Szilárd

A Szentírás üzenete terjesztésének elősegítése céljából a Szentírás vasárnapján, szeptember 25-én a gyulafehérvári főegyházmegyében idén is gyűjtést szerveznek a Katolikus Magyar Bibliatársulat (KMB) javára, tájékoztat Kovács Gergely érsek legutóbbi körlevelében.

A katolikus egyház szeptember 30-án emlékezik Szent Jeromos áldozópapra és egyháztanítóra. A jeles bibliafordítóra való tekintettel szeptember utolsó vasárnapján ünnepeljük a Szentírás vasárnapját, amely a II. vatikáni zsinat rendelkezései nyomán született meg.

A KMB célkitűzései között szerepel többek közt olyan programok és lelki napok szervezése, amelyek elősegítik a Szentírás teljesebb megismerését. Így Biblia-napokat, Biblia-esteket tartanak azokon a plébániákon, ahol ezt igénylik. A KMB az idén is megszervezi a főegyházmegyei biblianapot, amelyet október 29-én tartanak Sepsiszentgyörgyön.

Kovács Gergely érsek körlevelében kéri a papokat, hogy szeptember 18-án a szentmisék keretében, illetve a kommunikáció hagyományos és modern eszközeit felhasználva tájékoztassák a híveket e rendezvényről és a főegyházmegyei gyűjtésről. Egyben arra biztatja őket, hogy a Szentírás vasárnapja alkalmából szervezzenek híveik, munkatársaik számára szentírásolvasó találkozót. Ehhez segítséget nyújthat az a munkavázlat, amelyet a körlevélben olvashatnak.

A befolyt összeget a főesperesi központokon keresztül összesítve utalják át a Katolikus Magyar Bibliatársulat bankszámlájára:
Asociaţia Catolică Biblică Maghiară
Cod IBAN: RO65RNCB0003037776090001
Banca Comercială Română SA Alba Iulia