Beengedni Istent életünkbe

0
808

A temesvári egyházmegye marosi főesperessége fiataljai számára szervezett ifjúsági tábor házigazdái a pécskaiak voltak. A Pál József Csaba megyéspüspök által celebrált szentmisével indult a nap.

,,Semmi sem a véletlen műve. AZ ÉLETBEN MINDEN CÉLLAL TÖRTÉNIK! Nyitottnak kell lennünk arra, hogy beengedjük Istent az életünkbe, és hagynunk kell, hogy az isteni gondviselés velünk és bennünk működjön” – fogalmazott prédikációjában a főpásztor.

A tábor témája: ,,A fiatal a rulett terméke vagy Isten tervének gyümölcse?” A program a szentmise után a bivalyfarmon folytatódott, ahol Dumitru Dániel temesvár-gyárvárosi plébános üdvözölte a jelenlévőket, majd Bukovics Erika-Mária schönstatti nővér játékkal nyitotta meg a tábort.

A magyar és román nyelven tartott előadásokat követően szituációs játék zajlott, csoportokban. A tábor, amelyen több pécskai fiatal is részt vett, közös ebéddel és játékokkal zárult. A szervezésért köszönet illeti a temesvári ifjúsági pasztorális irodát, Dumitru Dánielt, Erika-Mária nővért, Király Árpád arad-ségai plébánost, a helyi plébánost és a résztvevő papokat.

Forrás: pécskai Szentháromság-plébánia