Gyermeki hálaadás Istennek: a komandói tábor útravalója

0
1193
Fotók: Kikapcs-olsz!

A négynapos tábor megmutatta, hogy élő közösség lakozik a kovásznai egyházközség fiataljaiban, összetartóak, bátrak, erősek és nem utolsó sorban hálásak. Kovásznai és komandói gyermekek táboroztak a hegyvidéki településen.

Július 6-9. között tartottak tábort a kovásznai egyházmegye fiataljainak: a programokat festői környezetben, Komandón, Kovászna megye legmagasabban fekvő településén, az egyházközség által építtetett óvoda épületében és udvarán tartották meg a kovásznai Szent István király plébánia, a Szent Gellért Erdélyi Lovagrend, Komandó község polgármesteri hivatalának, Kovászna város tanácsának és a Lyukaskő Egyesület támogatásával.

A nyári ministráns- és gitártábort az idén a kovásznai Kikapcs-olsz! ifjúsági együttes és csoport szervezte Péter Arthur kovásznai plébános támogatásával. A négynapos tábor első két napján a nagyok vették birtokba a tábort, egyrészt, hogy megteremtsék a kicsiknek a táborozáshoz szükséges feltételeket, kitalálják és megszervezzék a programokat, másrészt, hogy gyakoroljanak és fejlesszék zenei és énektudásukat a nyáron szerveződő egyházmegyei programokra. Az idei Légy hálás! tábor szervezésében a Kikapcs-olsz!-os fiatalok mellett többen kivettük a részünket, Péter Arthur plébános mellett jómagam, Tuzson Attila lelkipásztor és Nagy Ferenc, gyakorlati éves kispap is segítette a szervezők munkáját.

A táborba közel 60 gyermek jött el Kovásznáról és Komandóról. Rengeteg program várta őket, a teljesség igénye nélkül: voltak gitár- és énekórák, ministráns felkészítő, szentmise, sok kreatív játék a kicsiknek, csapatfoglalkozások, versenyek, tábortűz, foci. Mindenkinek volt lehetősége találni valamilyen elfoglaltságot. A szervező fiatalok mottót is találtak a tábornak, a Zsoltárok könyvéből választottak egy idézetet, amely az egész tábor lelkületét jellemezte:

„Hálát adok neked, Uram, teljes szívemből elmondom minden csodás tettedet.” (Zsoltárok 9:1)

A négynapos tábor megmutatta, hogy élő közösség lakozik az egyházközség fiataljaiban, összetartóak, bátrak, erősek és nem utolsó sorban hálásak. Tudtunk közösen imádkozni, énekelni, játszani. A néhány napos együttlét után bátran kimondhatjuk, hogy erős közösség vagyunk, tervekkel és ötletekkel, ami a közösségként való megmaradásunkat és jövőnket illeti. A tábor végén megkértem néhány részt vevő fiatalt, hogy írják körül pár szóban az idei tábort, ezeket a válaszokat kaptam: felejthetetlen, nyugis, élménydús, varázslatos, izgalmas, vidám. Bátran hisszük, hogy lesz folytatás, hogy a szervezés nehézségei mellett is vállalják a fiatalok a tábor tető alá hozását. Főként, hogy a komandói óvoda – amelyet nemsokára át is adunk – tökéletesen megfelel egy ilyen alkalom helyszínének. Azzal a határozott érzéssel jöttünk haza, hogy hálásak vagyunk Istennek minden percért.

Készült kisfilm is a táborról, azt IDE kattintva lehet megnézni.

Jánó Árpád kovásznai akolitus