Ministránstábor Csíkszeredában

1
1174

Ma van a kegytemplom búcsúja, Csíksomlyón a Mária-köszöntőn és szentmisén való részvétellel zárul a ministránstábor, amely június 28-án kezdődött 90 ministráns részvételével, két pap: Simó Gáspár és Balla Imre szervezésében és vezetésével.

A tábor résztvevői kedden, június 28-án érkeztek, regisztráció, elszállásolás után következett a megnyitó köszöntéssel és a résztvevők csoportokra osztása. Másnap mindannyian Gyulafehérvárra a papszentelésre zarándokoltak, ahol a szentmise után bemutatták nekik a székesegyház történetét és meglátogatták a teológiai intézetet.

Csütörtökön többek között éneklés, ifi énekek, majd meditációs tánc tanulása volt Tomka Magdolna segítő nővér vezetésével. Találkoztak kispapokkal, Czirják Ottóval és a társaival, délután focibajnokság volt, majd csoportmunka, előadást készítettek elő, a jeleneteket vacsora után adták elő.

Pénteken a csíksomlyói ferenceseknél járt a tábor, ahol Hugó testvér fogadta, kalauzolta őket. Délután ismét volt focibajnokság, este A gyógyító című filmet nézték meg.

Énekpróbával indult a tábor utolsó napja szombaton, a délutáni ünnepélyes misére készültek. A hit útján című előadás után kreatív foglalkozás következett Balla Imre vezetésével, majd beszégetés hivatásos emberekkel, Kalányos Ottó lelkésszel, Csíki Szabolcs ifjúsági lelkésszel, Veress Sándor plébánossal, Bátor Botond pálos szerzetessel, László Rezső plébánossal.

1 HOZZÁSZÓLÁS