Saját templomukban öltek meg két jezsuitát Mexikóban

0
1051
A meggyilkolt Javier Campos és Joaquín Mora mexikói jezsuita szerzetesek. Fotó: Vatican News

Álarcos merénylő ölt meg két jezsuitát egy mexikói templomban hétfőn, mert oltalmat nyújtottak egy oda menekülő embernek.

A mexikói jezsuita rendtartományának nyilatkozata: „Mély fájdalommal és szívbéli aggodalommal közöljük, hogy június 20-án, hétfőn délután a Tarahumara állambeli Cerocahuiban ismeretlen tettes megölte Javier Campos és Joaquín Mora jezsuita atyákat, miközben megpróbálták megvédeni azt a férfit, aki a templomukban keresett menedéket, és akit egy fegyveres személy üldözött. Az esemény az országban tapasztalható erőszakcselekményekkel összefüggésben történt. Jelenleg együtt dolgozunk a szövetségi és az állami hatóságokkal, hogy biztosítsuk a jezsuita rendház tagjainak – Esteban Cornejo, Jesús Reyes és Jesús Zaglul atyáknak – a védelmét és garantáljuk az egyházközség lelkipásztori munkaközösségének biztonságát. Nyilvánosan elítéljük ezt a merényletet és a hatóságot az ügy gyors kivizsgálására kérjük”. A mexikói jezsuita rendtartomány arra kéri nyilatkozatában honlapjuk látogatóit, hogy „csatlakozzanak az elhunyt rendtársaikért mondott imádságaikhoz”.

Rómában P. Arturo Sosa, a Jézus Társasága legfőbb rendi elöljárója a tragikus eset kapcsán így nyilatkozott: „Megdöbbentett és mélyen elszomorított ez a hír. Gondolataimban és imáimban megemlékezem a mexikói jezsuitákról és családjaikról. Meg kell állítanunk az erőszakot és a sok értelmetlen szenvedést a világban.”

Forrás: P. Vértesaljai László SJ/Vatican News

MEGOSZTÁS