Megnyitotta kapuit a 11. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét

1
1090

A Verbum Kiadó standja is várja mától június 12-ig a könyveket, olvasást szeretőket a Bánffy-palotában, könyvbemutatóra pedig a Vallásszabadság házába pénteken délelőtt 10 órától.

A 11. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozata ma koradélután indult. Az ünnepélyes megnyitón Oláh Emese alpolgármester, Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja, Markó Béla, Karácsonyi Zsolt és H. Szabó Gyula voltak a meghívottak.

Rögtön utána indult az irodalmi beszélgetések, évfordulós emlékezések, könyvbemutatók, író-olvasó találkozók sora. Több helyszínen, sokszor párhuzamosan folynak a találkozók. Lesz irodalmi séta is, többek közt az évfordulós Tamási Áron nyomában járhatnak az érdeklődők Szabó Zsolt vezetésével, olyan helyszíneket keresve fel, amelyek Kolozsváron a székely íróhoz köthetőek. Díjaznak három alkotót az erdélyi magyar kortárs kultúráért végzett tevékenységéért: Balázs Imre József irodalomtörténész, költő, Jánosi Andrea grafikus és Kató Emőke színművész az idei díjazott.

Mától június 12-ig a Verbum Kiadó standja is várja az olvasni vágyókat a Bánffy-palotában, csütörtökön este 8 óráig, pénteken és szombaton délelőtt 10 és este 8 óra között, vasárnap pedig délelőtt 10 órától délután 2-ig tart a könyvvásár.

Holnap, június 10-én, pénteken délelőtt 10 órától a Verbum kiadó is könyvbemutatót tart: a Vallásszabadság Házában Jakubinyi György ny. érsek Magnificat! című, életrajzi jellegű kötetét Jakab Gábor pápai káplán, a Vasárnap és Keresztény Szó ny. főszerkesztője mutatja be, az esemény moderátora Bodó Márta. 

MEGOSZTÁS

1 HOZZÁSZÓLÁS