Ferenc pápa kéri: imádkozzunk a családokért

0
1387
Illusztráció: Vatican News

A pápa imavilághálója közzétette a szentatya júniusi imaszándékát: a pápa most többek közt biztat, hogy Isten akkor is velünk van és utat mutat, amikor éppen konfliktus van a családban, ugyanakkor a szentatya felhívja a figyelmünket arra, hogy mennyire fontos tanulni a hibáinkból ahhoz, hogy tovább léphessünk.

„A család az a hely, ahol megtanulunk együtt élni: együtt élni a legkisebbekkel és a legidősebbekkel. Az együttlétben, fiatalok, idősek, felnőttek, gyerekek közösen, a különbözőségekben is egységben maradva, életpéldánkkal evangelizálunk. Nyilvánvaló, hogy nincs tökéletes család. Mindig van azonban egy „de”. De ez nem baj. Ne féljünk a hibáktól, tanuljunk belőlük a továbblépéshez” – hívja fel a figyelmet a szentatya imaszándékában. Hozzáteszi: ne felejtsük el, hogy Isten velünk van a családban, a városnegyedünkben, a városban, ahol élünk. Velünk van és törődik velünk, mindig velünk marad a tengertől hánykolódó bárka imbolygásában: ha veszekedünk, ha szenvedünk, ha boldogok vagyunk, az Úr ott van és elkísér, segít, helyreigazít minket.

Ferenc pápa hangsúlyozza: a szeretet a családban mindannyiunk számára az életszentség személyes útja, ezért választotta ezt az ebben a hónapban megrendezésre kerülő Családok Világtalálkozója témájául. A szentatya felkért, hogy imádkozzunk a világ minden keresztény családjáért. Kérjük, hogy minden egyes család megtestesítse és megtapasztalja a feltétel nélküli szeretetet és haladjon előre az életszentség terén a mindennapi életükben.

Forrás: Vatican News