Ajánló: Keresztény Szó 2022/1.

0
1116

Sok feladatnak kell megfelelni: lehetőséget nyújtani a fiatal kutatóknak, hogy közölhessék munkáikat, tükrözni kell az egyház eseményeit azok hátterével együtt, ápolni kell saját hagyományainkat, építeni jövőnket: minderre törekszik a Keresztény Szó.

Nehéz évek állnak mögöttünk, és a világban korántsincs nyugalom, béke. A gazdasági élet viharai nem kímélik a szerkesztőség életét sem, ezért volt kénytelen kiadónk úgy dönteni: ebben az évben negyedévente adjuk ki katolikus kulturális lapunkat, a korábbihoz képest megnövelt terjedelemben, több oldalon.

Igyekszünk az világ jelenségei iránt érdeklődő, az összefüggéseket kereső, az értelmiségi tájékozódású olvasóknak olyan olvasmányt nyújtani, ami megdolgoztatja a szellemüket és feltölti a lelküket.

Jelen lapszámunkban, a 2022. évi első számban, aktuális kérdéseket mutatunk be, mint a Ferenc pápa által javasolt szinodalitás, együtt gondolkodás egyházunkért, mint a valláskutatás, amely Erdélyben három éve indult, és az online időszak tanulságait is segít jobban számba venni. Jelen számban emlékezünk számunkra kedves és fontos dátumokra: februári püspökszentelésekre: mind Isten szolgája, Márton Áron, mind Jakab Antal püspökök szentelési évfordulója február elején volt, nem utolsósorban jelenlegi főpásztorunk, Kovács Gergely szentelése és érseki beiktatása február 22-én, két évvel ezelőtt történt.

Mint mindig, ebben az új helyzetben is számítunk önökre, hűséges olvasóink! Várjuk és szívesen vesszük visszajelzéseiket: mit olvasnak szívesen, milyen témákra kíváncsiak, mi foglalkoztatja önöket.

MEGOSZTÁS