Nagyszülők és idősek világnapja Máriaradnán

0
1527
Lelkinapot szerveztek az időseknek. Fotók: Temesvári Egyházmegye

A Temesvári Egyházmegyében július 26-án, hétfőn a Szent Anna és Szent Joachim-napi máriaradnai zarándoklat keretében lelkinapot szerveztek a nagyszülőknek és időseknek, akik az egyházmegye több plébániájáról szervezett csoportokban érkeztek.

A nap szentmisével kezdődött, amelyet Szilvágyi Zsolt pasztorális helynök, Temesvár IV– józsefvárosi plébános celebrált a többi egyházmegyés pappal, akik elkísérték a híveket. A szentmise után közös keresztutat végeztek a kegyhely mögött levő dombon. Délután pedig tanúságtételek hangoztak el a hit megélése, hivatás és küldetés időskorban témában. A tanúságtételt kiscsoportos beszélgetések követték, majd mindazt, ami ott elhangzott, bemutatták egy plénumon és közös imával zárták a napot.

Mint ismert, Ferenc pápa az Amoris laetitia-családév keretében bevezette a „gyökereket őrző” nagyszülők és idősek ünnepnapját, amelyet idén Szent Joachim és Szent Anna liturgikus emléknapjához közel eső dátumon, a hónap negyedik vasárnapján tartottak. Ferenc pápa kérése az volt, hogy emlékezzenek meg a nagyszülőkről és az idősekről, a szentmiséken imádkozzanak értük, ha lehetséges, szervezzenek nekik megfelelő lelki programot vagy keressék fel őket otthonaikban.

Forrás: Temesvári Egyházmegye