Sikeresen megműtötték vasárnap este a pápát, jól van. FRISSÍTVE

1
1283
A római Gemelli kórház, ahol Ferenc pápát július 4-én megműtötték

Vasárnap, július 4-én este a római Gemelli-klinikán végrehajtották a pápán a tervezett vastagbélműtétet. A szentatya jól reagált az operációra – tudatja a szentszéki szóvivő.

Matteo Bruni, a Szentszék sajtótermének igazgatója közleményben erősítette meg, hogy sikeres volt a tervezett sebészeti beavatkozás, amelyet teljes altatásban végeztek a szentatyán. Sergio Alfieri professzor műtötte meg a pápát, doktor Luigi Sofo, Antonio Tortorelli és Roberta Menghi segítségével. Az altatást doktor Massimo Antonelli, Liliana Sollazzi, Roberto De Cicco és Maurizio Soave végezték. A műtőben jelen volt továbbá doktor Giovanni Battista Doglietto és Roberto Bernabei is.

Gedő Ágnes, Vatican News

FRISSÍTVE: A Vatikáni News július 5-iki, hétfő esti angol nyelvű hírei közt olvasható: Ferenc pápa műtétje körülbelül három órát tartott. A beavatkozást követően lábadozik, tudatánál van és önállóan lélegzik. Matteo Bruni, a Szentszék sajtótermének igazgatója legutóbbi hivatalos közleményében ezt adta hírül az orvosi szakvélemények nyomán. Előreláthatóan hét napig marad a Gemelli kórházban Ferenc pápa.

MEGOSZTÁS

1 HOZZÁSZÓLÁS