„Többre születtél” – 24. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat

0
1985
Az idei mottó: „Többre születtél”. Fotó: Faludi Film és Média/Magyar Kurír

A Faludi Film és Média meghirdeti 24. tematikus nemzetközi filmszemléjét és a hozzá kapcsolódó fotópályázatát. Az idei mottó: „Többre születtél”. Nevezni e gondolatkörbe illeszkedő filmmel vagy fotóval lehet 2021. október 8-ig. A filmszemlére és a fotópályázatra való nevezés egymástól független.

Minden ember belső életének lényegi tapasztalata, hogy vele valami különös és soha még elő nem fordult dolog, kihívás, öröm történik meg. Ennek az érzésnek sokféleképpen lehet hangot adni: ki különleges, királyi elbánást vár el egész életében, ki mély depresszióba esik e várakozás és a valóságos, megélt élete közötti szakadék láttán. Társakat keres, akinek ezek után sorsa lesz, aki észreveszi, meghallja a másikban is megszólaló többet, és akaratlanul is testvérének kezdi érezni azt. Közös gyermeki sorsunk, végtelen titokra teremtettségünk közös ajándéka ez a „többre születtünk”.

A szervezők olyan szakmailag igényes alkotásokat várnak, amelyek alkalmasak arra, hogy a vizualitás nyelvén fórumot teremtsenek különböző nézőpontok és vélemények dialógusához.

Filmes kategóriák

Rövidfilmes kategóriák: kisjátékfilm, kísérleti film, animációs film, dokumentumfilm – maximális játékidő: 30 perc.

Televíziós dokumentumfilm kategória (magyar nyelven vagy a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült alkotások) – maximális játékidő: 60 perc.

Egy rendező- vagy alkotóközösség legfeljebb két filmmel nevezhet.

Fotós kategóriák

Sorozat.

Önálló kép.

Egy alkotó legfeljebb három egymástól független fotós pályaművel nevezhet.

Nevezéssel kapcsolatos információk és további részletek a Filmszemle honlapján.

Forrás: Faludi Film és Média/Magyar Kurír