Szent Erzsébet-gyűjtés a nagyváradi egyházmegyében

0
1000
Szent Erzsébet napi gyűjtés

Az Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez legközelebb eső vasárnapon minden évben jótékonysági célú gyűjtést szerveznek a nagyváradi egyházmegye templomaiban is, amelyet a Caritas Catolica ellátásában levő szegények vagy betegek megsegítésére ajánlanak fel.

A gyűjtés idén november 15-én, vasárnap kerül megszervezésre, a vírusválság miatt kialakult nehéz időszakra való tekintettel azonban a Caritas vezetősége úgy döntött, hogy idén a befolyt adományokat nem központosítják, hanem a plébániai közösségekben maradnak, hogy azokat mindenhol a helyi rászorulók megsegítésére fordíthassák, és saját belátásuk szerint olyan személyekhez és családokhoz juttassák el, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Aki szeretne jótékony célra adakozni, leadhatja adományát a saját templomában a vasárnapi mise keretében, vagy bármikor a hét folyamán a helyi plébániai közösségben. Adományokat ugyanakkor le lehet adni személyesen a Caritas Catolica pénztáránál is, hétköznaponként 9–13 óra között (Ion Creangă tér, 2. szám, Nagyvárad), vagy banki átutalással a RO58BTRL00501205736672XX számlaszámra (lej átutalások).

Tavaly a Szent László-bentlakás működtetésére és a diákok ellátására ajánlották fel a Szent Erzsébet-gyűjtést. Akkor a székesegyház és további 64 római katolikus plébánia mellett egy vidéki református plébánia is részt vett a gyűjtésben.

Idén is számítanak a jólelkű emberekre, hogy biztosabb, élhetőbb körülményeket és szebb ünnepet biztosíthassanak a nélkülözésben vagy betegséggel élő személyeknek, családoknak.

Caritas Catolica