Családos tábort tartottak Lippán

0
1062
Családos tábor. Fotók: temesvári egyházmegye

A temesvári egyházmegye családpasztorációs programja keretében augusztus 28. és 30. között a lippai „Jacobus” Caritas házban rendezték meg a családok táborát. A COVID-19 járványra való tekintettel a táborban 5 családra korlátozódott a résztvevők száma.

A találkozó pénteken, a kora esti órákban kezdődött. A közös vacsora után minden család bemutatkozott, majd közös családi program következett.

Szombaton a vidám reggeli torna után mindenki éhesen ült asztalhoz. Ezt követően a családok szentmisén vettek részt, amelyet Hiticaș Valentin Macedon (Mácse atya) mutatott be. A gyermekeket Petike is meglátogatta, aki arról mesélt, hogy érdemes 242 napot várnia a szülinapjáig és addig sok jót cselekednie, hisz a jutalma nem marad el annak, aki jót cselekszik.

Ezt követően a házastársak Tari M. Böbe schönstatti nővér előadását hallgatták meg a szentmiséről. Böbe nővér rávilágított, hogy a házasság és a szentmise között nagyon sok a hasonlóság. Az előadást párbeszélgetés, majd megosztókör követte. Míg a felnőttek minőségi időt töltöttek együtt, addig a gyermekek Bukovics Erika-Mária schönstatti nővér és Craciunov Pityu bácsi vezetésével mókás játékokban és kézműves foglakozáson vettek részt. A finom ebéd után délutánig szabad foglalkozás következett. Miután mindenki kipihente magát, a családok Böbe nővér vezetésével kreatív játékokban mérték össze rátermettségüket. Ezt követően, vacsora után, minden család egy vidám produkcióval szórakoztatta a többieket. Végül, de nem utolsósorban, az est fénypontja a tábortűz volt.

Vasárnap szintén vidám tornával indult a nap, majd a reggelit követően a házaspárok a Baum család előadását hallgatták meg, amely a szombati előadás folytatásaként, az eucharisztia szentségét állította párhuzamba a házasság szentségével. Az előadás után párbeszélgetés majd megosztókör következett. A gyermekek számára ismét érdekes és kreatív játékokat talált ki Erika-Mária nővér. A program a családokért felajánlott szentmisével folytatódott, amelyet Szilvágyi Zsolt püspöki helynök mutatott be. Az atya a prédikációban felhívta a figyelmet arra, hogy a szenvedés az élet része, hiszen az Úr Jézus is szenvedett értünk, a mi bűneinkért. A jó Istentől kapott „kereszt” megerősít minket. A tábor finom ebéddel zárult a kora délutáni órákban.

Minden szervezőnek – kiemelve a Baum családot – köszönik a tartalmas és léleképítő hétvégét!

Forrás: Kovács család/temesvári egyházmegye