Ázsia katolikus püspökei a Lourdes-i Szűzanya közbenjárását kérik a koronavírus megfékezéséért

0
2670
• Fotó: Vatican News

A Fides missziós hírügynökség keddi jelentése ismerteti Ázsia püspöki konferenciái szövetségének közleményét, melyet Charles Maung Bo bíboros, a mianmari Yangon érseke írt alá.

„A csodás gyógyításairól ismert Lourdes-i Szűzanya február 11-i emléknapja alkalmából imádságra hívják a térség híveit a koronavírus áldozataiért, mely elsősorban Ázsiát sújtja, a mi ázsiai kontinensünket”. „Az ázsiai püspökök üzenetükben emlékeztetnek, hogy a vírus immár a Föld 30 országában elterjedt és a legtöbb áldozatot Kínában követelte. Ebben a válságos időszakban lelkileg közel szeretnénk lenni és imádkozni az áldozatokért és a betegekért. Az Úrtól kérjük, hogy fogadja be örök békéjébe az elhunytakat, erősítse a családokat és támogassa  a kínai közösség elkötelezettségét, mely küzd a járvány ellen”.

„Ázsia összes püspökétől kérjük, hogy bízzák a koronavírus áldozatait a Lourdes-i Miasszonyunk pártfogásába. Imádkozzunk a Boldogságos Szűz Mária anyai oltalmáért, hogy fékezze meg a vírus gyors terjedését, adjon reményt és bátorságot. Tegye gyógyító kezét a betegekre és adja meg gyógyulásukat!”. Az ázsiai püspökök levele ezzel a fohásszal fejeződik be: „Ezekben a tragikus pillanatokban a kereszten haldokló Fia mellett álló Mária legyen a mi anyánk, erőnk oszlopa, reményünk világító tornya, főként az egészségügyi dolgozó számára, akik életüket kockázatják a fertőzött betegek gyógyítása érdekében”.  

Forrás: Vatikáni Rádió