Papok mérkőznek egymással a labdarúgó bajnokságon

0
1873
A Calix Sacerdotum nevű bajnokság elődöntőit szerdán reggel fél tíztől játsszák, azt követi a döntő.

Szatmárnémetiben mérkőznek meg egymással az ország különböző katolikus egyházmegyéinek papi futballcsapatai szeptember 3-án és 4-én.

Nyolc csapat játékosai csapnak össze jövő kedden és szerdán Szatmárnémetiben, az országos katolikus papi teremfoci bajnokságon. A játékosok szinte mind olyan papok, akik egyházmegyéjüket képviselve lépnek pályára, de akadnak „idegenlégiós” játékosok is. A csapatok a következő egyházmegyékből érkeznek: Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség, Jászvásári Római Katolikus Egyházmegye, Kolozsvár-Szamosújvári Görögkatolikus Egyházmegye, Lugosi Görögkatolikus Egyházmegye, Nagyváradi Görögkatolikus Egyházmegye, Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye, Szatmári Római Katolikus Egyházmegye, Temesvári Római Katolikus Egyházmegye.

Kedden reggel kilenc órától, a Both Katalin Sportteremben veszi kezdetét a bajnokság az ünnepélyes kezdőrúgással, majd kétszer tízperces félidőkkel váltják egymást a mérkőzések, délutánig rúgják a bőrt a papok. A Calix Sacerdotum nevű bajnokság elődöntőit szerdán reggel fél tíztől játsszák, azt követően kerül sor a döntőre.

A selejtezőkörök párosítását hétfőn este sorsolják, ezután derül ki az is, hogy melyik csapat mikor lép pályára. A mérkőzéseket hivatásos bírók vezetik, szeretettel várnak mindenkit a szurkolóközönség soraiba, a belépés ingyenes.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye sajtóirodája