Diákok pályázhatnak támogatásért, hogy a pápa csíksomlyói miséjére utazzanak

0
956
Archív

Diákcsoportok pályázhatnak utazási támogatásra, hogy részt vegyenek Ferenc pápa június 1-jei szentmiséjén Csíksomlyón. A pályázatot a Rákóczi Szövetség hirdeti meg, együttműködve a magyar miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságával.

Soltész Miklós március 22-én, pénteken közölte a pályázati lehetőséget budapesti sajtótájékoztatón. Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta: a Rákóczi Szövetség pályázatán középiskolai csoportok és egyházi közösségek vehetnek részt, ugyanakkor minden Kárpát-medencei középiskola és egyházközösség magyar diákcsoportja pályázhat. Soltész Miklós hozzátette: Ferenc pápa székelyföldi látogatása jelentős egyházi diplomáciai siker, és nagyszerű lehetőség a magyar-román kapcsolatok erősítésére, a történelmi megbékélés elősegítésére – tájékoztat az MTI.

Soltész Miklós államtitkár és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke kezet fog a budapesti Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban tartott sajtótájékoztató után.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke ismertette: a szövetség diákutaztatási programjának keretében szeretnének minél több, 13 és 19 év közötti Kárpát-medencei fiatalnak lehetőséget biztosítani, hogy eljuthassanak a történelmi jelentőségű szentmisére. A pályázatokat IDE kattintva lehet benyújtani április 1-ig. A diákcsoport létszáma és a megtett út függvényében 400 ezer forint is lehet a megítélt támogatás, a pályázat meghirdetői pedig remélik, hogy 2000-2500 fiatal kiutazását tudják majd segíteni.