Márciusi Mária áhítat Kovásznán

0
1697
Fotók: Janó Árpád

Zsúfolásig megtelt a Szűzanyát köszönteni érkezett hívekkel a kovásznai templom. Minden hónap harmadik szombatján Kovásznán Mária-áhítatot  tartanak, köszöntik a mennyei édesanyát és imádkoznak égi közbenjárásáért.

Márciusi hónap Máriát-köszöntő áhítatán a szentmisét Gábos Zoltán málnásfürdői plébános celebrálta, ő tanított a homíliában is, fő témaként a megbocsájtást ellenségeinknek emelte ki. A szentmise után a rózsafüzér tizedeit a málnásfürdői hívek mondták. Az áhítatot megtisztelték jelenlétükkel Becze Lóránt, szentkatolnai és Nistor Krisztián, pusztinai lelkipásztorok.

A szentmise, a rózsafüzér elmondása illetve a kegytárgyak megáldása után, a jelenlevő hívek, a plébánosok és a fatimai Szűzanya szobrát vivő kovásznai cserkészek gyertyás körmenetben vettek részt, majd Péter Arthur plébános áldásával zárult az engesztelő Mária áhítat.

A márciusi áhítaton jelen volt jelenlétével Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, aki együtt imádkozott a jelenlevő hívekkel, hitünk és magyarságunk fennmaradásáért.

A kovásznai áhítatot élő adásban közvetítette a Mária Rádió, ahogyan teszi ezt minden hónap harmadik szombatján.

Janó Árpád

MEGOSZTÁS