Ferenc pápa virágot ajándékozott a szerzetesnővéreknek

0
273
Forrás: Pixabay

Folytatva a hagyományt, Ferenc pápa idén is a figyelmes szeretet jelét küldte a Vatikánban szolgálatot teljesítő szerzetesnővéreknek és friss tavaszi virágot, primulát ajándékozott a nővéreknek.

A Vatikánban mintegy ötven nővér lát el el különféle szolgálatot, a csendes imádságtól kezdve a portaszolgálat éjjel-nappalos készenlétéig, a szentatya pedig ezzel a gesztussal köszöni meg áldásos munkájukat minden évben – írj a Vatican News. A primula virágokat Konrad Krajewski bíboros, pápai főalamizsnás nyújtotta át a nővéreknek azzal a megjegyzéssel, hogy a szolgálatuk olyan, mint amit a virág neve kifejez. A primula a latinul elsőt jelentő primus szóból származik, amely ennek a növényfajnak az egészen korai megjelenésére utal. Február táján, amikor olvadni kezd a hó, az elsők között bontják ki szirmaikat és hirdetik a húsvéti megváltást elhozó tavaszt.

A megszentelt élet napját először 1997. február 2-án ünnepelték, Szent II. János Pál pápának köszönhetően, aki azt mondta: „Az ünnep egyfelől segíteni kívánja az egész egyházat, hogy egyre jobban megbecsülje azoknak a személyeknek a tanúságtételét, akik az evangéliumi tanácsok megélésével Krisztus szorosabb követését választották, másfelől megfelelő alkalmat szeretne felkínálni a megszentelt személyeknek, hogy megújítsák szándékaikat és felélesszék magukban azokat az érzelmeket, amelyek új erővel tölthetik meg átadottságukat az Úrnak”.

P. Vértesaljai László

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here