Házasok és családok ünnepe

0
1404
A szerző fotója

Előadással, fórumbeszélgetésekkel, közös filmnézéssel, sok szórakozási lehetőséggel várja idén is a Házasság hete a szatmári egyházmegye híveit. 

A Billings-módszerről szóló nagykárolyi előadással kezdődik január 27-én, vasárnap a Házasság hete programsorozat a szatmári egyházmegyében. A Szent László közösségi házban délután négy órától várják azokat a házaspárokat, akik a természetes családtervezési módszerről többet szeretnének megtudni. A szervezők – a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Család munkacsoportja, a mezőfényi római katolikus plébánia, a magyarországi Billings Központ – arra kérik az érdeklődőket, előzetesen jelentkezzenek Czier István mezőfényi plébánosnál, a 0765 210 538-as telefonszámon. A részvétel amúgy ingyenes, és biztosítják a gyermek-felügyeletet is.

Következő programpontként, február 5-én, kedden este hét órától filmvetítésre és annak kapcsán vezetett beszélgetésre hívják a házasokat Szatmárnémetibe, a Székesegyház plébánia udvarán található Szent István-terembe. A családok, családcsoportok ünnepét 9-én, szombaton rendezik Szatmárnémeti egyik legimpozánsabb rendezvénytermében, 15 és 22 óra között. Ennek fórumbeszélgetés, közös ima, de vetélkedő és táncos mulatság is része. Itt hirdetnek eredményt az alkotói pályázatokban is, amelyek korábban indulnak és szintén kapcsolódnak a Házasság hetéhez. A 10-i és 17-i szentmisékben, istentiszteleteken is megünneplik a kerek évfordulós házasokat, a plébániákon, gyülekezetekben imádkoznak, szentségimádást tartanak a házasokért, amint azt az elmúlt években is tették.

A program-sorozat záró előadását idén Nagybányán tartják, ahol a Szentháromság templomban február 18-án, délután öttől dr. Csókay András idegsebész és felesége, Altay Daniella mesélnek házas életükről. A rendezvénysorozat bármely programpontjába be lehet kapcsolódni, bővebb felvilágosítást rendezvényekről a 0740 115 464-es telefonszámon lehet kérni.

Józsa János