Végre: mától lehet iratkozni a marosvásárhelyi katolikus iskolába

0
8105

Első körben augusztus 27-ig lehet a Bolyai Farkas Elméleti Líceum titkárságán iktatni azoknak a diákoknak az átiratkozási szándéknyilatkozatát, akik a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceumban folytatnák tanulmányaikat. Az RMDSZ és az egyház arra kéri a szülőket, hogy a szándéknyilatkozatokat ebben az időszakban iktassák, csak így lehetünk biztosak abban, szeptembertől zökkenőmentesen indulhat el a tanítás.

FONTOS, hogy az iskola tanárainak és osztályainak jóváhagyása az iktatott kérelmek számától függ. A szülőnek az áthelyezést minden diák esetében személyesen kell kérnie, függetlenül attól, hogy azok az egykori katolikus iskolába jártak, vagy az előző iskolai évben nem volt lehetőségük a megszüntetett iskola most ősszel indulható előkészítő, I., VI., X, osztályaiba iratkozniuk.

Az RMDSZ és a katolikus egyház minden további adminisztratív lépésről időben értesíti a szülőket és a közösséget.

FIGYELEM!

A szülőknek két kérvényt kell kitölteniük román nyelven – egyik a szándéknyilatkozat, a másik az átiratkozási kérés formanyomtatványa –, ezek ITT tölthetők le.

FONTOS: a két kérvényt KÉT példányban kell kinyomtatni, majd mindegyiket külön-külön eredetiben aláírni, és a Bolyai Farkas Elméleti Líceum titkárságára (Marosvásárhely, Bolyai utca 3. szám) kell eljuttatni. Megjegyzés: A szándéknyilatkozatot iktatják most, az átiratkozási kérelem kitöltése azért fontos, hogy már most tartalmilag ellenőrzésre kerüljön, de ezt csak szeptemberben fogja iktatni a katolikus iskola.

A szándéknyilatkozatot iktatni augusztus 23. és 26. között (szombaton és vasárnap is!) 10–16 óra között, augusztus 27-én pedig 10–11 óra között lehet.

Hasznos telefonszámok:

Bolyai Farkas Elméleti Líceum titkársága: 0365 882 749, DE bármilyen kérdés esetén kérjük, hívják az RMDSZ Maros Megyei Szervezetét a 0265 264 442-es telefonszámon.