Audiovizuális csatornákon is követhetik a püspökszentelést

1
2980
A temesvári székesegyház. (Fotó: Pataki Zoltán/Nyugati Jelen)

Amint arról már hírt adtunk, augusztus 6-án a temesvári Szent György-székesegyházban püspökké szentelik Pál József-Csabát. A szentmise főcelebránsa és a főszentelő Roos Márton püspök, apostoli kormányzó lesz, társszentelői Ioan Robu bukaresti érsek, metropolita és Jakubinyi György gyulafehérvári érsek. A kiemelkedő eseményen részt vesz Miguel Maury Buendía apostoli nuncius, a Szentszék romániai és moldáviai nagykövete, Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek és metropolita, Đuro Hranić, diakovár-eszéki érsek, Ternyák Csaba egri érsek, mintegy negyven római katolikus, görögkatolikus, evangélikus, református és ortodox püspök, és közel kétszáz lelkipásztor Magyarországról, Németországból, Szerbiából, Horvátországból, Ukrajnából, a Moldovai Köztársaságból és a romániai egyházmegyékből. A püspökszentelésen Románia Kormányát Victor Opaschi vallásügyi államtitkár, Florinel Frunză, az egyházi ügyosztály igazgatója és Cezar Păvălașcu vallásügyi osztályvezető, Magyarország Kormányát dr. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Lőrinczi Zoltán, a Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár és Brendus Réka, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezető-helyettese képviseli. A püspökszentelés másnapján, 2018. augusztus 7-én, az új temesvári megyés püspök a máriaradnai bazilikában 11 órai kezdettel mutatja be első főpásztori hálaadó szentmiséjét.

Akik az ünnepélyes szentmisén nem tudnak jelen lenni, azok figyelmébe ajánljuk, hogy a püspökszentelést élőben közvetíti a Duna World csatorna, az erdélyi Mária Rádió, a Temesvári Rádió a 630 kHz középhullámú frekvencián illetve a Facebook-oldalán is, amelyet Radio Timisoara Live néven találnak meg.

Aki tehát szeretné figyelemmel kísérni a püspökszentelést, romániai idő szerint tíz órai kezdettel megteheti a fent említett lehetőségek valamelyikén.

MEGOSZTÁS

1 HOZZÁSZÓLÁS