Sikeres volt a XII. Caritas Charity Walk

0
1473

Több száz szatmári indult el szombaton, június 9-én reggel 8 órakor a szatmárnémeti székesegyház elől azzal a céllal, hogy támogassa a Varázskert felszerelését. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet tizenkettedik alkalommal megszervezett jótékonysági sétája, amely ez évtől a Caritas Charity Walk nevet viseli, újra megmozgatta és összefogta a segíteni vágyó szatmáriakat egy jó ügy érdekében. 

A jótékony gyalogláson szatmárnémeti lakosok, és a megye más településeiről érkezett segítő szándékú emberek egyaránt részt vettek. A sikeres séta után az Autonet Kft. 14 000 lejjel támogatja a Caritas által működtetett szenzoriális kert terápiás eszközökkel való felszerelését.

A rövidebb táv miatt ezúttal több kisgyermekes család és idős vállalta be a hat kilométernyi sétát. A résztvevők másfél órás kellemes, üdítő gyaloglás után érkeztek meg a célba: az Unirii úti szenzoriális kertbe.

A helyszínen az önkéntesek tapssal fogadták az érkezőket, és uzsonnával is készültek: zsíros kenyérrel és fánkkal. A résztvevőknek gratulált Láng László Caritas-vezérigazgató, Iank Mirela, a főtámogató Autonet Kft. képviselője, valamint Gnandt Gábor, a Varázskertért felelős gyógypedagógus. 

A beszédeket színes programok követték. Volt, aki felfedező körútra indult, hiszen sokan először jártak szenzoriális kertben. Volt, akit a Szent József Rehabilitációs Központ tevékenységét bemutató fényképek kötöttek le.

Volt olyan résztvevő is, aki benevezett a 7próba játékra, ahol gyógypedagógusok és önkéntesek segítségével kipróbálhatta, milyen akadályokba ütköznek a látás-, hallás-, mozgássérültek, valamint a Down-szindrómás személyek. Folyamatosan pörgött az Autonet Szerencsekerék, és népszerű volt a tombolajáték is. Ötven nyeremény talált gazdára, köztük játékok, Aquastar-belépőjegyek, valamint a fődíj: egy kerékpár.

Az idei jótékonysági séta újragondolásában, a szervezésben és az esemény lebonyolításában is fontos szerepet vállaltak szatmári gimnazisták: a Hám János Római Katolikus Teológia Líceum, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, az I. C. Brătianu Műszaki Kollégium, a Ioan Slavici Főgimnázium, a Johann Ettinger Líceum diákjai, valamint a 44. Számú Dsida Jenő Cserkészcsapat tagjai. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet köszönetet mond minden résztvevőnek, hogy eljöttek a Caritas Charity Walk-ra, és megtették azt a 12000 lépést, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy a Varázskert minél előbb elkezdje rendeltetésének megfelelő működését, és sok-sok gyermek számára nyújtson varázslatos terápiás helyszínt.

Palincas Erika