A Harag György Társulat civil szervezeteket támogatott

0
1279

Szerdán a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának igazgatói irodájában adta át Bessenyei Gedő István művészeti igazgató, Stier Péter adminisztratív igazgató és Nagy Orbán főigazgató a két kedvezményezett civil szervezetnek, a Hans Lindner Alapítványnak, illetve a Máltai Szeretetszolgálatnak azt a támogatást, amely a múlt heti miniévad alatt folytak be. A jegyeladásból és a színház előterében elhelyezett urnába tett adományokból 5160 lej gyűlt össze.
„A társulattól kapott támogatást a Reménysugár program keretén belül működtetett kolozsvári lakás ágyneműkészletének kicserélése – tíz-tíz párna, paplan/takaró, lepedő és ágyneműhuzat – fogjuk fordítani. A négyszobás lakás a kolozsvári klinikákon kezelt szatmári betegek és kísérőik elszállásolását szolgálja. A 2017-es évben 500 esetben sikerült védett szállást biztosítanunk az ezt igénylőknek” – mondja Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány vezetője.
„Számításaink szerint a támogatásból két és fél hónapon keresztül tudjuk biztosítani a felnőttpelenkákat annak a közel húsz fekvőbetegnek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szatmári kirendeltsége által támogatott, nehéz sorsú családokban élnek” – mondja a támogatás felhasználása kapcsán Pallai Kristóf, a szervezet koordinátora.
A Harag György Társulat az elmúlt években rendszeresen tartott jótékonysági előadásokat, illetve partner volt több ilyen rendezvény megszervezésében is.

Kép és szöveg: Szatmár.ro