Chile: Tizennégyezer önkéntest várnak Santiagóba a pápai látogatásra

0
1127
Fiatal önkéntesek Santiagóban, Chile (Fotó: AFP/Vatikáni Rádió)

Elsősorban chileiek, de sok külföldi is van az önkéntesek között, akik felajánlották szolgálatukat, hogy ezzel is segítsék Ferenc pápa látogatását Santiagóban, ahol chilei útjának legtöbb programját végzi majd. Többek között szentmisét mutat majd be az O’Higgins parkban, ahová közel 500 ezer személyt várnak. Az önkéntesek számára vonatkozó hírt Ronald Bown, a szervezőbizottsága igazgatója tette közzé. Elmondta, hogy közülük szinte mindenki a katolikus egyház tagja és már felkészültek a szentatya fogadására, aki január 15-18. között tesz apostoli látogatást a dél-amerikai országban.  Az önkéntesek között van ezer külföldi is, akik elsősorban Argentínából, Bolíviából érkeznek az alkalomra. Országszerte a pápai programokon 19 ezer önkéntes teljesít majd szolgálatot.

A háromnapos útja során ötezer kilométert tesz majd meg a dél-amerikai országban a 81 éves argentin pápa

Ferenc pápa január 15-én érkezik Santiagóba, a fővárosba a déli félteke nyári időszakában, ahol várhatóan 35 fok fogadja majd. A szentatya ellátogat Chile északi részére Iquique-be és déli tartományába, La Araucania-ba. A háromnapos útja során ötezer kilométert tesz majd meg a dél-amerikai országban a 81 éves argentin pápa – adja hírül az ANSA olasz hírügynökség.

Peruban nagy számú turistát várnak

Peruban egymillió külföldi turistát várnak a pápai látogatásra, amelyre január 18-21. között kerül sor. A számadatot Tibisay Monsalve, a perui hotelek szövetségének főigazgatója tette közzé. „Közel 1,2 millió külföldi utazott Kolumbiába a pápa látogatására. Peruban hasonló számarány várható, mert Ferenc pápa vonzza az embereket” – mondta. A hotelek készen állnak az utazók befogadására, akik részt akarnak venni a pápa programokon.

Forrás: Vatikáni Rádió

MEGOSZTÁS