Isten elfogadja az imát

Egyházzenei énekversenyt tartottak Szatmáron

0
1860

Ez kiemelt esemény, minden évben ünnep – ezen szavakkal üdvözölte az egyházzenei énekverseny résztvevőit november 25-én reggel Ágoston Ferenc krasznabélteki plébános, az egyházmegyei pasztorális tanács liturgikus bizottságának vezetője. A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye településeiről, iskoláiból érkezett V–VIII. és IX–XII. osztályos tanulók mutatták meg liturgikusének-ismeretüket. A verseny meghitt, örömteli hangulatban telt. A gyerekek és fiatalok örömmel léptek társaik elé, akik buzdítottak minden versenyzőt. A zsűri döntései alapján összeállt a díjazottak sorrendje is. Ennek megfelelően egyéniben, minden korosztályt egybevonva első lett Polacsek Ábel, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója – felkészítette Polacsek Annamária. Szintén első díjban részesült Póti Vivien, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója – felkészítette Hadházi Éva. Második helyet szerezte Chis Olivia, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója, felkészítő tanára Trepszker Erika volt. A harmadik helyezéssel jutalmazták Polacsek Esztert, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulóját, akit Polacsek Annamária készített fel.

A csapatok versenyében, az V–VI. osztályosok között első helyen végzett Berchi Máté, Gyenes Zoltán, Horváth Ruben, Renn Jázmin és Tallián Franciska csapata – ők a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai, felkészítőjük Hadházi Éva. Második helyezést érte el a Bakó Dorottya, Demeter Hanna, Lehoczki Fatima, Szabó Fanny és Darabos Tamara alkotta formáció – a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum tanulói, felkészítőjük Jónucz Alfonz volt. A harmadik helyet ebben a kategóriában Czibere Ingrid és Szabó Barbara csapata érdemelte ki – Sárközújlakról érkeztek és Vig Ervin készítette fel őket. Dicséretben részesült Sarkantyus Nicolett, Baumgartner Bálint, és Mosdóczi Ábel csapata –ők Kaplonyból érkeztek, Obis-Baumli Bernadett felkészítésével.

A VII–VIII. osztályos tanulókból összeállt csoportok között első helyezést ért el a Dobrán Denise, Poósz Patricia, Ludescher Henriett, Schlachter Flóra és Magdás Johanna alkotta csapat – ők a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum tanulói és Jónucz Alfonz felkészítésében érkeztek a versenyre. Szintén első lett a Berhi Stefánia, Erdős Henrietta, Mali Csenge alkotta csapat – ők a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai és Hadházi Éva készítette fel őket. Második lett Funkenhauzer Elison és Balogh Natalia csapata – Krasznabéltekről érkeztek, Semperger Klára felkészítésében. Harmadik lett Kocsis Erik, Menzák Áron és Szarvadi Dominik csapata, amely a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumot képviselte Hadházi Éva előkészítésében. Dicséretben részesült Baumli Anita és Engsli Izabella csapata – Szaniszlóról érkeztek a versenyre és Gnándt Ferenc segítette őket.

A IX–XII. osztályos tanulók csapatai között első helyet érdemelt Alexa János, Balaş Ovidiu Bernard, Pop Dávid csapata – ők a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai és Hadházi Éva készítette fel őket. Második helyezett lett Lechli Tekla, Csizmár Bernadett, Blăjian Roxana, Tillinger Zsuzsanna és Popelmajer Szandra csapata – ők a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceumot képviselték, Jónucz Alfonz felkészítésében. Minden egyéni és csoportversenyző a díjátadás keretében kapta meg az elismerő okleveleket.

Kép és szöveg: Józsa János

MEGOSZTÁS