Veni, Sancte Spiritus!

0
2011
Nagyváradi kisdiákok az évnyitón

Az új tanévet a Romániában működő teológiai és világi iskolák zöme szentmisével/istentisztelettel kezdte. A következőkben – a teljesség igénye nélkül – körképet közlünk a katolikus intézmények évnyitóiról.

Csíkszereda

Csíkszeredában, a Segítő Mária Római Katolikus Teológiai Líceum ünnepélyes tanévnyitójára hétfőn reggel kilenc órakor került sor az iskolai kollégium épületében. (Fotók: Segítő Mária-gimnázium)

Gyimesfelsőlok

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Teológiai Líceum évnyitójára hétfőn tíz órától került sor.

Nagykároly

A Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpontban a hagyomány szerint hétfőn reggel ünnepi szentmisével kezdték az új tanévet. (Fotók: Nagykárolt.Szatmár.ro)

Nagyvárad

Hétfőn reggel kilenckor a nagyváradi székesegyházban ünnepelt tanévnyitó szentmisét a Szent László Római Katolikus Líceum közössége. (Fotók: a Szent László-líceum)

Szatmárnémeti

Hétfőn a székesegyházban megtartott ünnepi misével kezdődött a 2017-2018-as tanév a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban. (Fotók: Szatmár.ro)

Temesvár

A Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum tanulói hétfőn 11 órától vettek részt tanévnyitó szentmisén a Szent György-katedrálisban. (Fotó: a temesvári egyházmegye)

MEGOSZTÁS