Együtt játszva tanulni

Német ajkú gyerekek tábora Nagyszokondon

0
1269
(Fotó: Szatmár.ro)

Együtt játszunk, együtt tanulunk volt a mottója annak a német nyelvű tábornak, amely augusztus utolsó hetében a Baden-Württemberg-International nevű németországi szervezet támogatásával zajlott Nagyszokondon. A táborban, amelyet a szatmárnémeti Kálvária-templom német közössége, a Sathmarense Kulturális Egyesület, valamint a Szatmári Német Demokrata Fórum szervezett, ötven gyermek és fiatal vesz részt.
A szervezők változatos programot állítottak össze a résztvevőknek. Volt vándorlás az erdőben, kiscsoportos beszélgetések a családról és a közösségről, színjátszás, értékek árverése, kézműves foglalkozások, focimérkőzés, ügyességi vetélkedők, közös énektanulás és persze sok-sok játék.
„A tábor tevékenységei német nyelven folynak, mivel az a cél, hogy a résztvevők alkalmazzák nyelvismeretüket és fejlesszék nyelvtudásukat”, mondta Bontó Gabriella táborvezető, a Johann  Ettinger Német Elméleti Liceum hitoktatója. Ezen kívül a gyermekek és a fiatalok megnéztek egy bemutatót a Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági szervezet programjairól, amelynek kapcsán elbeszélgettek a szatmári sváb hagyományokról.
A tábor ideje alatt a gyermekek és a fiatalok részt vettek egy közös szentmisén, amelyet Orbán Michael, a Kálvária-templom német közösségének a plébánosa celebrált a nagyszokondi római katolikus templomban. Az utolsó este tábortüzet gyújtottak és pizsamapartit tartanak.

Forrás: Szatmár.ro