Giacomo Morandi érseket nevezte ki a pápa a Hittani Kongregáció titkárává

0
1349
Giacomo Morandi (Fotó: Vatikáni Rádió)

Ferenc pápa július 18-án, kedden kinevezte a Hittani Kongregáció új titkárát Giacomo Morandi prelátus személyében, aki eddig a kongregáció titkárhelyettese volt. A pápa egyúttal érseki rangra emelte a főpásztort.

Az új érsek-titkár életrajza

Giacomo Morandi 1965-ben született Modenában. 1990-ben szentelték pappá, két évvel később biblikus tudományokból szerzett licenciátust Rómában, a Pápai Biblikus Intézetben. 2008-ban doktorált missziológiából a Pápai Gergely Egyetemen. Különféle lelkipásztori megbízatások után püspöki helynökké nevezték ki a katekézis, az evangelizálás és a kultúra szolgálatában, majd a modena-nonantolai érsekség általános helynöke lett.

Szentírást oktatott a modenai szerzetesi főiskolán, patrisztikai egzegézist Rómában, az Aletti-központban működő teológiai műhelyben, a Pápai Keleti Intézettel együttműködve. 2015-ben nevezték ki a Hittani Kongregáció helyettes titkárává. Luis Francisco Ladaría Ferrer érseket követi új megbízatásában, akit Ferenc pápa a közelmúltban tett meg a kongregáció prefektusának.

Forrás: Vatikáni Rádió

MEGOSZTÁS