2022. szeptember 25.

Továbbképző papoknak: A vezetés alapjai

A Főegyházmegyei Papi Továbbképzési Program keretében A vezetés alapjai címmel képzést hirdet papok részére a Gyulafehérvári Érsekség.

Koordinátor: Ilyés Zsolt (ilyzsolt12@gmail.com)

A képzés időpontja: 2021. szeptember 20 (19 órától) – 21 (17 óráig)
A képzés helyszíne: Jakab Antal Ház, Csíksomlyó

Előadó/ műhelymunkát vezető szakemberek: dr. Kőműves Zsolt, a kaposvári Szt. István Egyetem Gazdaságtudományi karán a Menedzsment tanszék tanára, aki kidolgozta Magyarországon elsőként a keresztény
szellemiségű vezetőképzést egyetemi szinten. Az egyes tárgyalandó témákban jártas szakember munkatársak bevonásával tartja a képzést.

Tematika: A vezetés alapkérdései; vezetői képességek; a jó vezető titka; vezetői stílusok; csoportmunka szervezésének szabályai és lehetőségei; miért fontos a munkatársak motiválása és kit hogyan lehet és érdemes motiválni; milyen a hatékony kommunikáció és hogyan kell ezt csinálni; konfliktuskezelés vezetőként; vezetői szerepek; vezetői hatalom, tekintély; vezetői döntések és döntési módszerek.

A képzés célja: Segíteni a papokat a vezetői szerep hatékonyabb és szakszerűbb gyakorlásában. Segíteni őket abban, hogy jobban értsék, mi miért működik úgy egy közösségben, ahogyan; illetve láthassák azt, hogy különböző vezetői stílusok, döntések, viszonyulások hogyan hatnak munkatársaikra, a közösségre.

A képzés jellege: Elméleti és gyakorlati képzés: az elméleti bemutatás után a gyakorlatban is ki lehet próbálni egy-egy témát, illetve felismerni és konkrét gyakorlatokkal erősíteni a vezetői képességeket. A képzés több alkalomra tervezett, egy bevezető első alkalmat, amennyiben jónak találják a résztvevők, még legalább két tömb követhet évente.

A képzés felépítése: Első este elméleti, általános bevezető a vezetést érintő témákról, második nap két tömben, párhuzamos csoportokban két téma példákkal, egyéni gyakorlatokkal.

Létszám: max. 60 fő

Részvételi díj: 50 RON (a helyszínen fizetendő)

Jelentkezés: ptk.ersekseg.ro

Jelentkezési határidő: augusztus 15. – Az előzetes bejelentkezés kötelező!

Dátum

2021. szeptember 20., hétfő - 2021. szeptember 21., kedd

Helyszín

Csíksomlyó