Szent Erzsébet-napi Caritas gyűjtés

Gyulafehérvári egyházmegye:

  • A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a Caritas szervezet minden évben, Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez közel eső vasárnap gyűjtést tart segítségre szorulóknak. A gyűjtést november 15-én tartják a templomokban. A Caritas honlapján lehetőséget biztosítanak az online gyűjtésre, ahogyan azt az Egymillió csillag a nélkülözőkért adománygyűjtésnél is lehetővé tették, így a bankkártyás utalásra is lehetőségük van a jóakaróknak. Idén az otthoni beteggondozásra és az idős, magára maradt személyekre fordítják a beérkező adományokat.

Bővebben ITT.

Temesvári egyházmegye:

  • Árpád-házi Szent Erzsébet névünnepe alkalmából a temesvári egyházmegye templomaiban a Caritas Szervezet gyűjtést szervez, az adományokat pedig – a magyar királylány emberszeretetének, önfeláldozó segítőkészségének emlékére – a szegények, elesettek, rászorulók támogatására fordítják. A segíteni akarók idén november 15-én, a vasárnapi szentmiséken helyezhetik el pénzadományaikat a templomokban erre a célra kijelölt perselyben. Az összeget az Egyházmegyei Caritas Szervezet idén a magányos, egyedül élő idős emberek támogatására ajánlja fel.
  • A Szegények Világnapja alkalmából november 15-én, vasárnap a Temesvár III. Erzsébetvárosi Római Katolikus Plébánia a helyi templomban bemutatott szentmisék keretében tartós élelmiszerek gyűjtését kezdeményezi, amelyekkel a hajléktalanoknak éjszakai menedéket nyújtó P. Jordan Házat, valamint a temesvári plébániákhoz tartozó rászoruló családokat szeretnék támogatni. Szervezők: Temesvár III. Erzsébetvárosi Római Katolikus Plébánia, Asociația Elisabetin egyesület, a Romániai Máltai Szeretszolgálat temesvári ifjúsági csoportja, a temesvári egyházmegyei Caritas Szervezet és a temesvári Élelmiszerbank.

Nagyváradi egyházmegye:

  • Az Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez legközelebb eső vasárnapon minden évben jótékonysági célú gyűjtést szerveznek a nagyváradi egyházmegye templomaiban is, amelyet a Caritas Catolica ellátásában levő szegények vagy betegek megsegítésére ajánlanak fel. A gyűjtés idén november 15-én, vasárnap kerül megszervezésre, a vírusválság miatt kialakult nehéz időszakra való tekintettel azonban a Caritas vezetősége úgy döntött, hogy idén a befolyt adományokat nem központosítják, hanem a plébániai közösségekben maradnak, hogy azokat mindenhol a helyi rászorulók megsegítésére fordíthassák, és saját belátásuk szerint olyan személyekhez és családokhoz juttassák el, ahol a legnagyobb szükség van rá.

    Bővebben ITT.