Egymillió csillag a szegényekért

A Gyulafehérvári Caritas hagyományosan minden év októberében megszervezi az Egymillió csillag szolidaritási akciót. Idén október 17-én, a szegénység elleni küzdelem világnapján lenne a tizenkettedik alkalom, hogy mécsesekkel világítják meg egy-egy közteret, de az egészségünk megóvása érdekében ez elmarad. A fizikai távolságtartás viszont nem lehet
akadálya annak, hogy részt vegyünk a szegénység elleni küzdelemben, hiszen a szervezet tevékenységei, szolgálatai is kivétel nélkül továbbra működnek.

Ezért idén az eseményt a virtuális térbe helyezték át, hiszen ebben a rendhagyó időben még inkább fontos, hogy együttérezzünk a nélkülözőkkel, biztonságot ajándékozhassunk azoknak, akikre ritkán és kevesen figyelnek.

A Caritas idén ezeket az adományokat szintén a virtuális térben fogadja, honlapjukon létrehoztak egy online adományozási platformot, ahol bármikor biztonságosan lehet bankkártyás utalást végezni − ez a caritas-ab.ro honlapon érhető el, a Segítek! gombra kattintva.

Nagy szükség van a támogatásra azért, hogy a munkatársak biztonságban jussanak el a gondozottakhoz, és őket is megóvják a járványtól. Ezért ebben az évben az adományokat az ehhez szükséges védőfelszerelésekre fogják fordítani. |

Dátum

2020. október 17., szombat - 2020. november 15., vasárnap