2024. július 15.

Iskola másként a marosvásárhely Római Katolikus Líceum kisdiákjainak

A gyulafehérvári főegyházmegye Szent László-emlékévet hirdetett az ez évi lelkipásztori programjában. Az emlékév egyik kiemelt célja Szent László király erényeinek megismerése és gyakorlati keresztény életünkben való követése.

A marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébánia a pasztorális program szellemében pasztorálasszisztensek, történészek és lelkészek bevonásával 2017. március 7–10. között délelőtti foglalkozásokat tart a Római Katolikus Teológiai Líceum kisiskolásainak.

Az első helyszín az egykori minorita templom, ahol a gyerekek I. Szent László magyar király életéről, vitézségéről, uralkodásáról hallhatnak Barabás Kisanna történész-levéltárostól.

A katonai erényei és jó megjelenése által kiváló népszerűségre szert tevő lovagkirály alakját a gyerekek a továbbiakban a kerlési ütközetet ábrázoló középkori képszalag (színes reprodukció) és a templom főoltárának szobra alapján ismerhetik meg jobban, megfigyelve lovagi öltözetét, fegyvereit, uralkodói kellékeit – Balla Imre segédlelkész vezetésével.

A második helyszínen, a Keresztelő Szent János plébániatemplomban a sziklából vizet fakasztó király barokk mellékoltára előtt a legendákról beszélgetnek Molnár Izabella pasztorálasszisztenssel.

Dátum

2017. március 07., kedd - 2017. március 10., péntek

Helyszín

Marosvásárhely