2022. szeptember 26.

Házasság hete a szatmári egyházmegyében

Előadással, fórumbeszélgetésekkel, közös filmnézéssel, sok szórakozási lehetőséggel várja résztvevőit idén is a Házasság hete a szatmári egyházmegyében.

A Házasság hetét a szatmári egyházmegyében kalandtúra és pályázat előzi meg idén. Bővebben a pályázatról ITT.

  • Január 27-én,  Billings-módszerről lesz előadás a nagykárolyi Szent László közösségi házban. Délután 4 órától várják azokat a házaspárokat, akik a természetes családtervezési módszerről többet szeretnének megtudni. A szervezők – a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Család-munkacsoportja, a mezőfényi római katolikus plébánia, a magyarországi Billings Központ – arra kérik az érdeklődőket, előzetesen jelentkezzenek Czier István mezőfényi plébánosnál, a 0765 210 538-as telefonszámon. A részvétel ingyenes és biztosítják a gyermek-felügyeletet is.
  • Február 5-én, kedden este 7 órától filmvetítésre és annak kapcsán vezetett beszélgetésre hívják a házasokat Szatmárnémetibe, a Székesegyház plébánia udvarán található Szent István-terembe.
  • A családok, családcsoportok ünnepét 9-én, szombaton rendezik Szatmárnémeti egyik legimpozánsabb rendezvénytermében, 15 és 22 óra között. Ennek fórumbeszélgetés, közös ima, de vetélkedő és táncos mulatság is része. Itt hirdetnek eredményt az alkotói pályázatokban is, melyek korábban indulnak és szintén kapcsolódnak a Házasság hetéhez. A 10-i és 17-i szentmisékben, istentiszteleteken is megünneplik a kerek évfordulós házasokat, a plébániákon, gyülekezetekben imádkoznak, szentségimádást tartanak a házasokért, amint azt az elmúlt években is tették.
  • A Házasság hete záró előadását idén február 18-án Nagybányán tartják, ahol a Szentháromság templomban 17 órától dr. Csókay András idegsebész és felesége, Altay Daniella mesélnek házas életük megélt történéseiről.

A rendezvénysorozat bármely programpontjába be lehet kapcsolódni, bővebb felvilágosítást rendezvényekről a 0740 115 464-es telefonszámon lehet kérni.

 

 

 

Dátum

2019. január 27., vasárnap
Kategóriák