2022. szeptember 28.

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe

Gyulafehérvári Főegyházmegye:

Direktórium összesítése szerint a következő helységekben szenteltek templomot vagy kápolnát Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére: Szászfalu (Gyergyócsomafalva), Gyulafehérvár: teológia kápolna, Szamosújvár: Salamon-templom, Árkosi Kismama Otthon.

  • A szamosújvári Salamon-templom búcsúját, a járványhelyzet miatt, az örmény székesegyházban tartják a triduumos szentmisék keretében.

Temesvári egyházmegye:

  • A liturgikus naptárában március 25-e Jézus születésének hírüladása – régi magyar nevén Gyümölcsoltó Boldogasszony – ünnepe, és annak emlékére tartják, hogy a Biblia szerint Mária ezen a napon fogadta méhébe Jézust. Ezen a napon a temesvári egyházmegye templomaiban a vasárnapi miserend érvényes.

Nagyváradi Egyházmegye:

  • Az erdélyi Mária Rádió nagyváradi stúdió-kápolnájának titulusa Gyümölcsoltó Boldogasszony. Az ünnep napján, március 25-én délután 3 órától az irgalmasság rózsafüzérét imádkozzák el, ezt követően szentmisét közvetítenek a rádió kápolnájából. A délután 4 órától kezdődő szentségimádás keretében hálát adnak az elmúlt 15 évért, majd Názáretből imádkozzuk a rózsafüzért a világcsaláddal együtt.

Dátum

2021. március 25., csütörtök