Adventi vásár Nagyváradon

 

Egy teljesen megújult téren és újjászületett környezetben, hatodik alkalommal nyitja meg kapuit az Adventi jótékonysági vásár a Nagyváradi Római Katolikus Székesegyház előtt. Családokat, gyermekeket, szülőket, nagyszülőket várnak sokszínű vásári kínálattal, finom házi készítményű süteményekkel, lélekfelemelő adventi és karácsonyi muzsikával, kézműves foglalkozásokkal.

A rendezvény egyik legkedveltebb vendége, Szent Miklós püspök is meglátogatja a kicsi és nagy vásárlókat. És hogy Szent Mikós ne csak érkezni, hanem távozni is biztonságosan tudjon, megvilágítjuk neki az utat, ünnepélyesen meggyújtják első alkalommal a kert új világítási berendezését.

Az eseményt a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szervezi, az „Élet autizmussal” Egyesület, az Egyházmegyei Zeneközpont, a Nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceum, a Caritas Catolica, a Vár-Lak Ifjúsági Központ, a nagyváradi és vidéki plébániák családos és lelkiségi csoportjai, a Missio ad Gentes neokatekumenális út nagyváradi képviselői, a Partiumi Háló Egyesület, az erdélyi Mária Rádió, valamint több gyermekkórus közreműködésével.
A felkínált termékeket, finomságokat adomány ellenében lehet megszerezni. Az így begyűlt összegeket jótékonysági célra fordítják: Noel és István gyógykezelési költségeinek egy részét fedezik, életminőségük jobbulásához lehet hozzájárulni.
A vásár este 7 órakor a szabadtéri adventi koszorú második gyertyájának ünnepélyes meggyújtásával zárul. A rendezvény ideje alatt meleg teát kínálnak a Caritas Catolica munkatársai.

Dátum

2019. december 07., szombat

Idő

15:00

Helyszín

Nagyvárad