Még lehet jelentkezni a Márton Áron-imatúrára

0
377
Archív felvétel a 2019-es imatúráról (Fotó: Szent Gellért Alapítvány)

Az imatúra olyan sajátos lelkigyakorlat, amely személyes, Szent Ignác-i csendes imával egybekötött gyalogtúra, és a jezsuiták, segítő nővérek és lelki kísérő munkatársak, valamint a szentegyházi római katolikus Szent Gellért Alapítvány szervezi a Kárpát-medencei magyarok számára 1995 óta. Idén július 20-án öltenek túracipőt, és nyolc napon át imatúráznak a jelentkezők, az előző évekhez hasonlóan Marosvásárhely–Székelybő–Nyárádmente-zarándokúton, állandó szállással Székelybőben.

A szervezők ezekkel a szavakkal hívják az érdeklődőket: „Ha elcsendesedésre, a jó Istennel való találkozásra, a személyes imában való elmélyülésre vágysz, szeretnél egy döntést a jó Istennel, az ő vágyával összhangban meghozni, szeretnél a természetben zarándokolni nyolc napon át, akkor szeretettel hívunk az idei Márton Áron-imatúrára.” Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy csakis a zarándokélethez szokottaknak ajánlják ezt a sajátos lelkigyakorlatot, mivel az imatúra különböző megpróbáltatásokkal jár: a szállás és az ellátás egyszerű, naponta 10-20 kilométert fognak gyalogolni az időjárási viszonyoknak kitéve, illetve valamilyen kis házimunkát is fognak végezni. A jelentkezés előfeltétele betöltött 18. életév.

A túra költségeihez 700 lejes hozzájárulást remélnek a résztvevőktől, támogatás igényelhető. Bővebben informálódni, illetve jelentkezni ezen a Google-űrlapon lehet.