Mi a keresztény közösség? Képzés családok számára

0
262
Fotó: a temesvári egyházmegye honlapja

A Schönstatti Márianővérek temesvári közösségi házában május 17-én és 18-án tartották a csoportvezetői kurzuson részt vevő családok második találkozóját „Keresztény közösség/családkép a Szentháromságról” témakörben.

A találkozót Pál József Csaba megyés püspök „Mi a keresztény közösség?” című előadása nyitotta meg. A keresztény közösség az a hely, ahol Krisztus jelen van az emberek között: „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük”. A közösségnek evangelizáló szerepe van, ünnepel, szolgál és missziós. Miért fontos egy közösséghez tartozni? Hogy a sok kísértés közepette sikerüljön kereszténynek maradni.

Másnap reggel a családok összegyűltek és meghallgatták „A család életszabálya” című előadást, amely Holly Pierlot Az anyák életszabálya című könyve alapján készült. A családi hivatás öt prioritását követve a családtagok életüket folyamatos imádsággá teszik. Ezek a következők: imádság és kapcsolat Istennel, önmagunk, az élettárs, a szülő szerepe, a család támogatása, lehetőleg ebben a sorrendben. Délután Tari M. Böbe nővér következett „A család, a Szentháromság tükre” témával. A szentmisét Toman Zoltán, a Szentszék szolgálatában álló egyházmegyés pap celebrálta. A program vacsorával zárult.

A következő találkozót június 7–8-án tartják.

Forrás: Helena Costescu/A temesvári egyházmegye honlapja