Jezsuita találkozások

0
372

A jezsuita rend általános elöljárója május 13-15. között Romániában járt, Kolozsváron találkozott az országban tevékenykedő jezsuitákkal. A hétfő esti közösségi találkozó után a Babeş-Bolyai Tudományegyetem vezetőségével beszélgetett, ők a Szabók bástyájában rendezett kiállításon nyújtottak neki csodálatos fogadtatást. Elutazása előtt a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia tagjaival is találkozott Nagyváradon.

A marosvásárhelyi magyar jezsuitákkal is találkozott romániai útján a jezsuita rend általános elöljárója. Május 13-án a kolozsvári Manréza lelkigyakorlatos központban tartott fogadáson váltottak szót a generálissal.

Találkozás és közös selfie Arturo Sosa SJ általános rendfőnökkel, aki Rómából vezeti a jezsuita rendet, és májys 13-15. közt ellátogatott Kolozsvárra. Közvetlen, barátságos és nyitott jelenléte nagyon inspiráló és felszabadító volt. Jó engedelmesnek lenni ilyen elöljáróknak. A képen balról jobbra Jakabos Barnabás, Arturo Sosa, András Csaba és Mihalkov Ferenc.

Arturo Sosa SJ Kolozsváron a Manréza lelkigyakorlatos központban a jezsuiták által pasztorált fiatalokkal és a jezsuita lelkiség iránt elkötelezettekkel találkozott. Ez volt harmadik és egyben utolsó kolozsvári élménye háromnapos látogatása során.

Miután május 14-én a kolozsvári, Báthory István által alapított, jezsuita gyökerű egyete vendégül látta, a jezsuita általános elöljáró a Manrézában találkozott a jezsuiták munkájának kolozsvári gyümölcseivel, munkatársakkal, jótevőkkel, de mindenekelőtt barátokkal az Úrban.

A jezsuita rend általános elöljárója, Arturo Sosa május 15-én a Nagyváradon összegyűlt romániai katolikus püspökökkel is találkozott.

Forrás és fotó: Jezsuita udvar, Manréza Lelkigyakorlatos Központ