Európa keresztény jelenéről és jövőjéről értekeztek

0
137

Értékek Európája címmel kiállításmegnyitót és kerekasztal-beszélgetést szervezett a Dialógus Alapítvány, a Pro Civitate Dei Egyesület és a Szent Mihály-plébánia a Szentegyház utcai Márton Áron konferenciateremben hétfőn, április 15-én.

„A kereszténység adta Európa kulturális és erkölcsi identitását. Kötelességünk, hogy ezt az örökséget demokratikus eszközökkel megőrizzük és előmozdítsuk“, mondta Konrad Adenauer.

Május 9-én Európa-napot ünnepelünk, június 9-én pedig az Európa Unió országainak több száz millió választója járul az urnák elé, hogy megválassza képviselőit.

Az EU-t megálmodó kereszténydemokrata alapítókról, Robert Schuman francia, Konrad Adenauer német és Alcide De Gasperi olasz politikust bemutató vándorkiállításról, Európa keresztény jelenéről és jövőjéről értekezett László Attila főesperes-plébános, Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei elnöke, parlamenti képviselő, Gaal Gergely, a Dialógus Alapítvány alapítója, a KDNP Országos Választmányának titkára, valamint Geréd Imre, az RMDSZ kolozsvár-belmonostori elnöke.

Forrás: Szent Mihály-plébánia

MEGOSZTÁS