Illesszük be életünket Isten tervébe

0
227

A római katolikus egyház Urunk születésének hírüladását, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét idén április 8-án ünnepelte. (Ezt az ünnepet az egyház március 25-én – kilenc hónappal karácsony előtt – ünnepli, mivel idén ez a nap nagyhétre esett, az ünnepet húsvét nyolcada utáni napon tartottuk.) E napon a szatmári egyházmegye különböző plébániáihoz tartozó Mária Légió-csoportok egy-egy központi helyen gyűltek össze, hogy közösen ünnepeljék a szentmisét és megújítsák ígéreteiket.

A szatmári székesegyházban bemutatott szentmise prédikációjában Schönberger Jenő püspök úgy fogalmazott, a keresztény élet kihívás, amelyben az embernek mindig és minden helyzetben Isten akaratát kell megtennie. Ennek eléréséhez azt kell megtanulnunk, hogy az életünk illeszkedjen az Isten tervébe, mindig az ő akaratát valósítsuk meg. A keresztény élet kihívás, hogy életünket beillesszük az Isten tervébe.


A nagykárolyi comitium tagjai a Kalazanci Szent József-templomban vettek részt a hálaadó szentmisén, melyet Antku Istvan esperes celebrált. A találkozó a Tessera imáival és a rózsafüzér imádkozásával indult. Köszönetet mondtak búzdító szavaiért, melyek által nagyobb lelkesedéssel tudják folytani imádságos és apostoli munkájukat a lelkek üdvéért és Isten dicsőségéért. Továbbá megköszönték neki a lehetőséget, hogy igent mondhattak a szolgálatra és követhetik Égi Édesanyánk példáját.

Kép és szöveg: szatmári egyházmegye