Mobil Manréza kísért imádság hete zajlott Nagyváradon

0
191

„Jézus melléjük szegődött, és együtt ment velük.” (Lk 24, 15) A dobogókői Manréza Ignáci Lelkiségi Központ égisze alatt került megszervezésre a Mobil Manréza kísért imádság hete 2024. április 2–7. között Nagyváradon, az Ad Lucem Zarándokházban, amit a székesegyházi plébánia hirdetett meg.

A kísért imádság hete lehetővé tette a tizenkét résztvevő számára, hogy napi életük elhagyása nélkül vegyenek részt egy személyesen kísért lelkigyakorlaton. Néhány ember számára ez nagyszerű bevezetés a Szentírással kapcsolatos imádsághoz, míg mások számára ez a Bibliához vezető út. A napi félórás imádság a nap összes eseményét úgy összpontosítja, hogy az imádságot az egész nappal, annak minden zavaró hatásával együtt élik meg a lelkigyakorlatozók. Az imahét teret ad ahhoz, hogy a lelkigyakorlatozó az Istennel való kapcsolatát mélyítse, hogy meghallja a mindennapokban Isten hívását, az imájáról beszéljen egy lelki kísérővel és imája jobban áthassa mindennapi életét. A lelkigyakorlat kísérői Kurucz Erzsébet, Serényi Tamás SchP, Salamon Sarolta és Benedek Ramóna voltak

A résztvevők reflexiói:

Köszönet azért az útért, amit Krisztussal és kísérőinkkel együtt bejártunk az elmúlt napokban! (F. N.)

Hogyan légy békében önmagaddal. (M. J.)

Ez a hét alkalmat adott az imában való elmélyülésre, az Istennel való találkozásra, a lelki életem megújítására. Nagyon sok hála és köszönet van a szívemben Isten iránt, jó volt átélni, hogy Jézus mennyire szeret, és Új életre hív, a Vele való szorosabb együttlétre, az életem megújítására. (C. V.)

Ajánlom ezt a lelkigyakorlatot mindazoknak, akik készek új ,,infót” kapni magukról, új arcát megtekinteni az Úr Istennek, vagy kimozdulni arról a pontról ahol lelkileg tartanak, mert ,,mozdulás” garantáltan lesz! Istennek legyen hála! (N. E.)

Kép és szöveg: nagyváradi egyházmegye