Mosd le bűnömet!

0
247

Nagyböjti lelkinapokat tartottak Ditróban a hittanos gyermekeknek több csoportban, korosztály szerint. Ezt követte a rózsafüzér társulatok tagjainak tartott foglalkozás, majd a ministránsokat megszólító nagyheti felkészítő. Március 18-20 között Bertalan László kerelőszentpáli plébános tartott a plébániaközösség egészének nagyböjti triduumot.

Tartalmas és interaktív nagyböjti lelki délutánt tartottak a plébánia hittantermében a rózsafüzér társulatok, lelkiségi csoportok vezetői és tagjai számára március 17-én. Az 50., bűnbánati zsoltár imádkozása nyomán elmélyültek az önvizsgálatban, ,,Könyörülj rajtam, Istenem, hiszen irgalmas és jóságos vagy, mérhetetlen irgalmadban töröld el gonoszságomat! Mosd le bűnömet teljesen, tisztíts meg vétkemtől!”, imádkozták, és jelképesen ki-ki a középen elhelyezett keresztre helyezhették mindazt, ami e nagyböjti periódusban a lelküket nyomja. Majd szívüket Istenhez emelve azt kérték: ,,Teremts új szívet belém, s éleszd fel bennem újra az erős lelkületet!” Szíveket helyeztek el a lelkinap következő mozzanataként a kereszten, jelezve az Istenhez emelkedő szíveket.

Szombaton, március 23-án a ministránsokat várták a hittanterembe, ahol a nagyhét eseményeibe kaptak bevezetést, megismerhették a liturgia főbb mozzanatait, az egyes cselekvések jelentését, összefüggéseit. Így a ministrálás során tudatosan lehetnek jelen és kapcsolódhatnak be a nagyheti liturgia egyedi mozzanataiba.

Forrás: a ditrói plébánia Facebook-oldala

MEGOSZTÁS