Imám és reformjaim – kerületi ifjúsági lelki nap Sepsiszentgyörgyön

0
490
Fotók: krisztuskirály.ro

Imám és reformjaim mottóval szervezték meg a kovászna-brassói kerületi ifjúsági lelki napot a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánián. A lelki nap moderátorai Simon Imre főegyházmegyei ifjúsági főlelkész és munkatársai voltak.

A lelki nap ismerekedő, összerázó játékokkal indult, ami segítség volt jobban megnyílni, közelebb kerülni egymáshoz. Ezt követően Simon Imre tanításában a közösséghez tartozás fontosságáról beszélt, hiszen minden ember szívében él a valahova tartozás vágya. Kiemelte, mennyivel többek azok a közösségek, ahová beengedik a jó Istent, ahol mernek beszélni a fiatalok az Istennel való kapcsolatukról.

A tanítást követően a fiatalok csoportos munkában tevékenykedtek, amelyet Dezső Renáta tanúságtétele követett. Renáta saját tapasztalataiból merítve arra reflektált, hogy milyen sok közösségben „szerencsét” próbál egy fiatal, de sok esetben falakba ütközik, mert meg kell változni, akár külsőleg, akár belsőleg. Mégis, fontos megtalálni azt a közösséget, ahol önmagad lehetsz, ahol elfogadnak és jól érzed magad.

A gyors ebédet követően, délután az El Camino zarándokút rövidített formáját végezték el a fiatalok, ahol Istenre, a belső elcsendesedésre és önmagukra figyelve tették meg az utat. A lelki nap a templomban szentségimádással ért véget.

Forrás: krisztuskiraly.ro